Polecamy

  • Ruchanki i inne pomorskie przysmaki

    W Gdańsku, 26 maja 2013 r. już po raz siódmy, będzie obchodzone święto pomorskiej żywności. W uliczce Biskupa Edmunda Nowickiego, prowadzącej do Parku Oliwskiego, blisko 40 wystawców zaprezentuje bogactwo kulinarne Pomorza, Kaszub, Kociewia, Żuław...

  • Rzeczpospolita babska

    Magda Gessler znalazła się w gronie 50 polskich kobiet uhonorowanych za wybitne osiągnięcia w rankingu Gazety finansowej.

  • Spilbergowskie menu w Cannes

    Bruno Oger, szef kuchni, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin przygotował dla członków jury Festiwalu Filmowego w Cannes specjalny, 3-daniowy obiad. Inspiracją do stworzenia menu był film Stevena Spielberga Indiana Jones z 1981 roku.

  • Electrolux SuperChef poszukiwany!

    Electrolux organizuje konkurs, podczas którego zostanie wyłoniony Electrolux SuperChef. Do udziału zaprasza osoby, które lubią gotować i eksperymentować w kuchni oraz publikują swoje przepisy i zdjęcia na blogu. Konkurs ruszył 22. maja. Wielki fin...

  • Konkurs na śląskie smaki

    Jeszcze tylko przez 3 dni miłośnicy śląskiej kuchni – amatorzy i profesjonaliści mogą zgłosić swój udział w konkursie na dania kuchni tego regionu.

  • Smaki Portugalii

    Dziś rozpoczyna się w Warszawie czwarta edycja Tygodnia Portugalskiego „Flavours of Portugal”. Przez kolejne dni warszawiacy będą rozkoszować się potrawami z różnych regionów tego wyjątkowo „smakowitego” kraju.

  • W Bistro Masz Gulasz gruzińskie menu ...

    Warszawiacy kochają gruzińską kuchnię. Zachwyca się nią Maciej Nowak, pisząc w swoich felietonach o gruzińskich przysmakach, propaguje ją Magda Gessler. Można powiedzieć, że warszawiacy mają szczęście, bo od 20 maja w Bistro Masz Gulasz będzie got...

  • Warszawa biotargowa

    Błyskawicznie rozprzestrzenia się po Warszawie Le Targ, a ekologiczne bazary o dłuższej tradycji też się nie poddają. Jest w czym wybierać, jest dokąd się wybrać.

  • Keukenhof – kuchenny ogród Jakobiny

    Jeszcze przez tydzień (do 20 maja) można zobaczyć tegoroczną wystawę w najsłynniejszym ogrodzie świata – holenderskim Keukenhof.

  • Polskie smaki podbijają Koreę

    Wytwórcy najlepszej polskiej żywności z Podlasia, Suwalszczyzny, Kielecczyzny i Lubelszczyzny zaprezentują swoje produkty podczas targów żywnościowych i hotelarskich w Seulu.