Polecamy

  • Targi zwyciężają

    Weekendowe targi żywności, kupowanej wprost od producentów, tak popularne w Warszawie, powstają też w Krakowie.

  • Zostań Numerem Pierwszym

    Ruszyła licytacja koszulki kolarskiej z numerem 1. na Tour de Pologne Amatorów. Cały dochód z tej akcji zostanie przekazany na Fundację Ewy Błaszczyk „Akogo?”.

  • Walczymy z cukrzycą!

    Choć Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w innych krajach obchodzony jest 14 listopada (w rocznicę urodzin odkrywcy insuliny), w Polsce obchodzimy go 27 czerwca, w rocznicę dokonania tego odkrycia.

  • Bukiety jadalne i jajka mądrzejsze od...

    To już w najbliższy weekend w Królikarni odbędzie się najbogatsza w wydarzenia, warsztaty i spotkania stołeczna impreza kulinarna tego lata - Good Food Fest. Kto jest ciekaw, co można usmażyć z kwiatów albo pragnie zgłębić istotę jajka, tego zapra...

  • Kulinarny buntownik

    Z Kubą Korczakiem, twórcą Good Food Fest, rozmawia Monika Węgrzyn.

  • Cymes, śledzie i konkurs kulinarny

    W sobotę, 22 czerwca na skwerze Willego Brandta, przed Muzeum Historii Żydów Polskich odbędzie się piknik kulinarny. Dzieci będą lepiły figurki z marcepanu, dorośli mogą nauczyć się przygotowywać śledzie w pięciu smakach oraz wziąć udział w konkur...

  • Good Food Fest - warsztaty Moniki Węg...

    ...Cieciorka na słodko i słono! Słodycze powinny być słodkie, tak słodkie, aby życie doczesne w porównaniu z nimi wydało się kwaśne i niesmaczne. Tak uważają wyznawcy Kriszny. Zapraszam na wspólne przyrządzanie przysmaków wspomagających rozwój duc...

  • Good Food Fest

    Już w piątek w warszawskiej Królikarni wystartuje trzydniowe święto smakoszy oraz zwykłych łasuchów, nad którym serwis SamkiZycia.pl objął patronat medialny. Będzie można, posłuchać, popatrzeć, nauczyć się, najeść się, napić się oraz poznać kogo t...

  • „Słony” na pikniku

    Będą sznytki w pełnym wyborze, mielony w bułce, kiełbaski prosto z Wiednia i leberkase w bułce. Czyli, to wszystko, co w „Słonym” lubicie najbardziej!

  • Kuchenne rewolucje w Sanoku

    W kolejnym, czwartkowym odcinku Magda Gessler podejmie próbę uratowania restauracji Stary Kredens w Sanoku.