To jest naprawdę impreza z rozmachem! Już po raz ósmy mistrzowie kuchni regionalnej będą walczyli o Złoty Durszlak i tytuł Eksperta Śląskich Smaków.
Polecamy
-
Współczesny zielnik
Właśnie ukazał się pięknie ilustrowany przewodnik po świecie ziół. Kto chce zacząć swoją przygodę z ziołolecznictwem i świadomym używaniem przypraw powinien do niego zajrzeć.
-
Dzień Dobrych Smaków na Żoliborzu
9 czerwca w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbędzie się impreza kulinarno-rozrywkowo-edukacyjna pod miło brzmiąca nazwą Dzień Dobrych Smaków.
-
Smaki Hiszpanii w Polsce
W czerwcu Warszawa została, gospodarzem cyklu prezentacji i warsztatów europejskiego programu promocji „Original Flavors”. To smakowita okazja, żeby poznać i spróbować trzech najważniejszych hiszpańskich produktów, wprost od producentów: win z reg...
-
Bezglutenowe EXPO
W sobotę, 8 czerwca 2013 w Warszawie odbędą się targi żywności bezglutenowej Gluten Free EXPO II. W programie wykłady, prezentacje producentów żywności bezglutenowej a także bezpłatne porady lekarzy i dietetyków. I mnóstwo konkursów z super nagrod...
-
Światowy Dzień Ochrony Środowiska, ro...
5 czerwca obchodzony jest Światowy Dzień Ochrony Środowiska. Dzień ten został ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ na Konferencji Sztokholmskiej w 1972 roku i obchodzony jest corocznie w ponad 100 krajach świata.
-
Kochajcie pomidory!
Jemy coraz mniej warzyw i owoców! W porównaniu w rokiem 2002 zjadamy ich rocznie o 8 kilogramów mniej. A dzieci z nadwagą mamy trzykrotnie więcej niż 20 lat temu.
-
Szparagi w AleGlorii
Sezon na szparagi mamy w pełni. Warto wybrać się do warszawskiej restauracji Magdy Gessler AleGloria, by skosztować szparagów w wydaniach robiących wrażenie.
-
Kuchenna rewolucjonistka w Poznaniu
To jest program dla widzów i restauratorów o mocnych nerwach. Bo Magda Gessler jest krytykiem bezwzględnym. Ale efekty jej rewolucji robią wrażenie. W najbliższym, czwartkowym odcinku spróbuje uratować poznańską restaurację „Bazylia i Oregano”.
-
Czas Dobrego Sera w Sandomierzu
1 i 2 czerwca w Sandomierzu, odbędzie się III edycja festiwalu „Czas Dobrego Sera”. Festiwalowi będzie towarzyszyć konkurs na najlepszy polski ser Grand Prix 2013. W zeszłym roku głównym zwycięzcą okazał się ser „Kreuzer z Komina” autorstwa „Farmy...
Najpopularniejsze wpisy
Przepisy
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała