Polecamy

  • Posmakuj śląskiego

    To jest naprawdę impreza z rozmachem! Już po raz ósmy mistrzowie kuchni regionalnej będą walczyli o Złoty Durszlak i tytuł Eksperta Śląskich Smaków.

  • Współczesny zielnik

    Właśnie ukazał się pięknie ilustrowany przewodnik po świecie ziół. Kto chce zacząć swoją przygodę z ziołolecznictwem i świadomym używaniem przypraw powinien do niego zajrzeć.

  • Dzień Dobrych Smaków na Żoliborzu

    9 czerwca w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbędzie się impreza kulinarno-rozrywkowo-edukacyjna pod miło brzmiąca nazwą Dzień Dobrych Smaków.

  • Smaki Hiszpanii w Polsce

    W czerwcu Warszawa została, gospodarzem cyklu prezentacji i warsztatów europejskiego programu promocji „Original Flavors”. To smakowita okazja, żeby poznać i spróbować trzech najważniejszych hiszpańskich produktów, wprost od producentów: win z reg...

  • Bezglutenowe EXPO

    W sobotę, 8 czerwca 2013 w Warszawie odbędą się targi żywności bezglutenowej Gluten Free EXPO II. W programie wykłady, prezentacje producentów żywności bezglutenowej a także bezpłatne porady lekarzy i dietetyków. I mnóstwo konkursów z super nagrod...

  • Światowy Dzień Ochrony Środowiska, ro...

    5 czerwca obchodzony jest Światowy Dzień Ochrony Środowiska. Dzień ten został ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ na Konferencji Sztokholmskiej w 1972 roku i obchodzony jest corocznie w ponad 100 krajach świata.

  • Kochajcie pomidory!

    Jemy coraz mniej warzyw i owoców! W porównaniu w rokiem 2002 zjadamy ich rocznie o 8 kilogramów mniej. A dzieci z nadwagą mamy trzykrotnie więcej niż 20 lat temu.

  • Szparagi w AleGlorii

    Sezon na szparagi mamy w pełni. Warto wybrać się do warszawskiej restauracji Magdy Gessler AleGloria, by skosztować szparagów w wydaniach robiących wrażenie.

  • Kuchenna rewolucjonistka w Poznaniu

    To jest program dla widzów i restauratorów o mocnych nerwach. Bo Magda Gessler jest krytykiem bezwzględnym. Ale efekty jej rewolucji robią wrażenie. W najbliższym, czwartkowym odcinku spróbuje uratować poznańską restaurację „Bazylia i Oregano”.

  • Czas Dobrego Sera w Sandomierzu

    1 i 2 czerwca w Sandomierzu, odbędzie się III edycja festiwalu „Czas Dobrego Sera”. Festiwalowi będzie towarzyszyć konkurs na najlepszy polski ser Grand Prix 2013. W zeszłym roku głównym zwycięzcą okazał się ser „Kreuzer z Komina” autorstwa „Farmy...