Polecamy

  • Moda w wersji mini

    Wiecie, jak wyglądały powijaki, którymi kiedyś krępowano niemowlęce nóżki? A jak aksamitne stroje Małych Księżniczek i Małych Lordów w XVIII wieku? We wrocławskim Muzeum Narodowym fascynująca wystawa mody dziecięcej od XVII do XX wieku.

  • Trzy osobowości, trzy budziki

    Jeszcze do 19 kwietnia trwa na Allegro licytacja budzików-cegiełek na rzecz fundacji Ewy Błaszczyk „Akogo?”

  • Arrasy i makatki

    Wystawa nazywa się dumnie: „Splendor tkaniny". Tytuł jak najbardziej uprawniony, bo rzeczywiście w warszawskiej Zachęcie zobaczymy tkaniny wybitne.

  • Porozmawiaj o mleku!

    Wszystko co chcielibyście wiedzieć o mleku, ale boicie się zapytać.

  • Naukowcy! Jedzcie powoli, myślcie szy...

    Jeszcze tylko dwa dni można zgłaszać się do udziału w konferencji naukowej pod wszystko mówiącym tytułem "(Po)Wolne jedzenie. Slow food, weganizm i inne ruchy żywieniowe w przestrzeni społeczno-kulturowej XXI wieku".

  • Załóżmy Ministerstwo żywienia!

    W trakcie poniedziałkowego programu Tomasz Lis Na Żywo, Magda Gessler zaproponowała Wojciechowi Modestowi Amaro założenie Ministerstwa Żywienia.

  • Głosuj na młodych polskich designerów!

    Do międzynarodowego konkursu dla młodych projektantów Electrolux Design Lab wpłynęło w tym roku ponad 1700 prac z całego świata. Do II etapu, jury wybrało 105 pomysłów, w tym 6 z Polski!

  • Życie bez glutenu

    Celiakia i nietolerancja glutenu to problemy, które dotykają coraz większej liczby ludzi. A ponieważ nasza codzienna dieta jest z natury bogata w gluten (chleb!) osobom takim może być trudno „przestawić się” na kuchnie bezglutenową.

  • Jedzenie pod pręgierzem

    Czesi mają od lat stronę internetową „Potraviny na pranýří” (Jedzenie pod pręgierzem) demaskującą skład każdego produktu dostępnego w sklepach.