Napoje alkoholowe powstające na skutek wymieszania różnych gatunków alkoholi, czasem z dodatkiem soków, wody, toniku lub innych napojów
-
-
Drink na bazie wysokoprocentowych alkoholi podawany w kieliszku do wódki o pojemności 50 ml.
-
Znak „Jakość Tradycja” to certyfikat Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Przyznawany jest produktom tradycyjnym spełniającym wysokie s...
-
Typ makaronu popularny w krajach śródziemnomorskich, kształtem przypominający ziarenka ryżu. Posiada szerokie zastosowanie – nadaje się zarówno do ...
-
Amerykańska kanapka z żytniego pieczywa, niezwykle popularna w Nowym Jorku. Gorący tost podaje się z peklowaną wołowiną, szwajcarskim serem, kiszon...
-
Wołowina z certyfikatem QMP pozyskiwana jest z bydła, produkowanego przy wykorzystaniu ras mięsnych z myślą o mięsie kulinarnym, które idealnie spr...
-
Jedna z najpopularniejszych słodkich tradycyjnych potraw kuchni żydowskiej. Nazwa pochodzi od niemieckiego słowa Zimt – cynamon.
-
Przekąski podawane w Hiszpanii do alkoholu. Pod wieczór Hiszpanie mają zwyczaj raczenia się kieliszkiem wina lub kuflem piwa w barach tapas
-
Roślina stosowana w kuchni w postaci ziaren lub świeżych liści. Listki przypominają kształtem natkę pietruszki.
-
Jest to mieszanka różnych składników, sporządzona na bazie oliwy lub oleju. Wkładamy do niej mięso lub warzywa przed pieczeniem (duszeniem)aby nab...
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...