Mleczko kokosowe to niezbędny składnik potraw kuchni orientalnej. Otrzymuje się je z miąższu orzechów kokosowych. Można kupić lub zrobić samemu.
Kuchnia
-
Selerowe łódeczki na bogato
Seler naciowy to bardzo zdrowa przekąska, w tej postaci łatwo włączyć go w menu przyjęcia.
Czas przygotowania 15 min. Trudność Porcja dla Składników 3 -
Pęczak ze smażonym tofu
To niezwykle zdrowe jedzenie! Warto spróbować.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 10 -
Dieta dla oczu
Światło słoneczne, długotrwała praca przy komputerze, czynniki dziedziczne a nawet jasny kolor oczu mogą stać się przyczyną choroby zwanej zwyrodnieniem plamki żółtej (AMD). Warto przestrzegać diety korzystnej dla oczu.
-
Granaty cudowne owoce
Są tacy, którzy uważają, że owoc, który skusił w raju Adama i Ewę to nie było jabłko, tylko granat. A naukowcy w licznych badaniach potwierdzają cudowne właściwości tego owocu.
-
Czerwona herbata
Wspomaga odchudzanie, obniża cholesterol a nawet chroni przed próchnicą. Czerwona herbata w Chinach nazywana jest „smoczą herbatą”.
-
Pieczone warzywa korzeniowe
To bardzo proste danie o zaskakującym smaku. Idealne na rodzinne przyjęcie.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Babka wielkanocna pomarańczowa
Nowoczesna, szybka wersja babki wielkanocnej. Pyszna.
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Zupa z cukinii i cieciorki
Sycąca, rozgrzewająca zupa.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 8 godz. Porcja dla Składników 12 -
Surówka z czerwonej i białej kapusty
Pomysł wydaje się dziwny, ale efekt jest bardzo dobry!
Czas przygotowania 10 min. Trudność Czas oczekiwania 15 min. Porcja dla Składników 8
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...