Podobno przeciwieństwa się przyciągają. Z drugiej strony jednak „żuk na żonę żuka szuka”.
-
-
Starożytni Rzymianie smażyli ją w miodzie, wcześniej na potęgę uprawiali Grecy, istnieje nawet przekaz, że biblijna Ewa wcale nie jabłkiem, a właśn...
-
Przyprawa z Mediolanu, która stała się popularna w całych Włoszech.
-
Można powiedzieć, że natura obdzieliła obie odmiany migdałów sprawiedliwie: słodkie są wyjątkowo smakowite, ale pachną intensywnie tylko chwilę po ...
-
Dieta Raw nowym hitem. Oparta jest jedynie na surowych produktach. Dominują w niej przede wszystkim surowe owoce i warzywa, kiełki, orzechy, ziarn...
-
Ogólna nazwa kilku najbardziej ostrych odmian papryki.
-
Spirulina to handlowa nazwa glonów. Można kupić ją pod postacią tabletek lub proszku. Ten właśnie proszek dobrze jest dodać do porannego soku.
-
Płynne tłuszcze roślinne służą naszemu zdrowiu i urodzie. Zbilansowana, prawidłowa dieta nie jest możliwa bez codziennej porcji oleju.
-
Mleczko kokosowe to niezbędny składnik potraw kuchni orientalnej. Otrzymuje się je z miąższu orzechów kokosowych. Można kupić lub zrobić samemu.
-
Wspomaga odchudzanie, obniża cholesterol a nawet chroni przed próchnicą. Czerwona herbata w Chinach nazywana jest „smoczą herbatą”.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...