Jagnięcina w Polsce jest wciąż niedoceniana. Mimo iż hodowla owiec w naszym kraju sięga czasów średniowiecza, ten gatunek mięsa nie zakorzenił się ...
Przepisy
-
Grillowane piersi gęsie w marynacie z...
Czas przygotowania 15 min. Trudność Czas oczekiwania 15 min. Porcja dla Składników 8 -
Kotlety jagnięce
Czas przygotowania 10 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 0 -
Kottbullar (szwedzkie klopsiki)
Niektórzy z Was pewnie znają ten przysmak ze znanego skandynawskiego sklepu meblowego. Może czas, żeby przygotować szwedzkie klopsiki w domu? Polec...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 40 min. Porcja dla Składników 17 -
Policzki wołowe
Policzki wołowe są obecnie bardzo popularną pozycją w restauracyjnych menu. Ich przyrządzenie wymaga sporo czasu ale jeśli już zdobędziemy się na c...
Czas przygotowania 10 min. Trudność Czas oczekiwania 3 min. Porcja dla Składników 11 -
Pasta huculska
Słodko-pikantna pasta, pachnąca aromatycznymi przyprawami. Idealnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami i świeżym chlebem.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 8 -
Egipskie ciasto z kaszy manny (Basbousa)
Pyszny egipski deser na bazie kaszy manny ze słodkim syropem. W zależności od przepisu, ciasto może być nasączone różnymi aromatami. U nas w wersji...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 40 min. Porcja dla Składników 15 -
Masło z dyni
Zdrowa alternatywa dla gotowych, przesłodzonych smarowideł na kanapki. Kremowe masło z dyni idealnie łączy się ze świeżą bułką, chałką, ciastem dro...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Syrop z cebuli
Syrop z cebuli to doskonały, naturalny lek, który łagodzi kaszel i ból gardła oraz wzmacnia odporność.
Czas przygotowania Trudność Porcja dla Składników 3 -
Eklerki z francuskim kremem budyniowy...
Znane na całym świecie ciastka wykonane z delikatnego parzonego ciasta, wypełnione słodkim kremem i koniecznie polane czekoladą lub lukrem. Eklerki...
Czas przygotowania 40 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 9 -
Ciasto parzone
Przepis podstawowy na ciasto parzone wykorzystywane do eklerek, ptysiów (słodkich i wytrawnych), czy hiszpańskich churros.
Czas przygotowania 25 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 5
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...