Ta zupa jest charakterystyczna dla sezonu wiosennego i wczesnego lata. Tylko w tym okresie możemy cieszyć się świeżą pokrzywą.
Kuchnia
-
-
Jadalne chwasty
Bardzo dużo dziko rosnących roślin nadaje się do jedzenia, a niektóre są naprawdę pyszne
-
Gnocchi faszerowane pesto i mozzarella
Gnocchi to rodzaj włoskiego makaronu, który przypomina polskie kopytka. Zazwyczaj podaje się go z sosem lub do samego ciasta dodaje się "farsz". Mo...
Czas przygotowania 40 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
-
Ozorki po grecku
Doskonała choć trochę zapomniana przekąska. Świetne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 13 -
Biała ryba na zielonej soczewicy
Przepis na pyszne, zdrowe i lekkie danie. Mięso białej ryby idealnie komponuje się ze smakiem soczewicy ugotowanej al dente.
Czas przygotowania Trudność Porcja dla Składników 12 -
Remoulada z selera
To bardzo klasyczne danie kuchni francuskiej składa się z niewielu składników, ale wymaga trochę pracy.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Boczniaki pieczone z czosnkiem i ziołami
Doskonały dodatek do każdego mięsa, do kanapek, sałat albo jako samodzielna przekąska.
Czas przygotowania 40 min. Trudność Porcja dla Składników 6 -
-
Gnocchi paryskie
Mimo, że nazywają się tak samo jak włoskie gnocchi są czymś zupełnie innym. Robi się je nie z ziemniaków a z ciasta parzonego i podaje zazwyczaj od...
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Porcja dla Składników 10
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 8. Rosół Pho
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...