Przepis podstawowy na włoskie kluski, które przypominają w smaku polskie kopytka.
Kuchnia
-
Gnocchi przepis podstawowy
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 10 min. Porcja dla Składników 5 -
Pierogi z białą kiełbasą
Przepis warty wypróbowania w domu, bo pierogi są pyszne i dużo bardziej soczyste niż klasyczne z mięsem. Oczywiście na ich smak ma wpływ to, jakiej...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 20 min. Porcja dla Składników 6 -
Arabskie ciasteczka (ma'amoul)
To kruche ciasteczka pachnące pomarańczą i wodą różaną. Tradycyjnie przygotowuje się je za pomocą zdobionej formy ale jeśli takiej nie mamy możemy ...
Czas przygotowania 40 min. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 12 -
Muffiny z kaszą manną
Przepis na muffiny w nowej odsłonie – z kaszą manną. Są delikatne w smaku, wilgotne i dobrze się przechowują. Idealne na piknik!
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 20 min. Porcja dla Składników 9 -
Tarta kokosowa z malinami
Pyszna tarta z nadzieniem a'la panna cotta. W poniższej propozycji podana z malinami ale dobrze sprawdzą się również mango, truskawki, czy ananas.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 2 godz. Porcja dla Składników 8 -
Creme Brûlée z solonym karmelem i mus...
Creme Brûlée to popularny francuski deser. Idealnie sprawdzi się w czasie przyjęć, jako finger food - podany w małych kokilkach. Aromat solonego ka...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 3 godz. Porcja dla Składników 7 -
Krem z kalarepy z sokiem z limonki
Kalarepa to pyszne, zdrowe, wiosenne warzywo. Najczęściej jada się ja na surowo lub w formie sałatki. Tym razem z postaci aromatycznej zupy krem.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 8 -
Frittata ze szparagami
Sezon na szparagi jest krótki dlatego warto je serwować przy okazji różnych posiłków. Frittata szparagowa to idealna propozycja na sycące śniadanie.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 15 min. Porcja dla Składników 0 -
Sałatka "Kutuzow"
Rosjanie twierdzą, że przepis na tę bogatą w składniki sałatkę wymyślił sam Michaił Kutuzow, bohaterski dowódca i pogromca Napoleona.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 13
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 8. Rosół Pho
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...