Rendang robi się zazwyczaj z wołowiny. Wymaga wielogodzinnego gotowania (zwykle 4 godziny). Dzięki temu mięso przechodzi dokładnie aromatami przypr...
Kuchnia
-
Rendang, karmelizowana wołowina po in...
Czas przygotowania 4 godz. Trudność Porcja dla Składników 22 -
Lasagne z bakłażanem i ricottą
Lasagne to prosta i w miarę szybka propozycja na obiad. Najczęściej to danie robi się z mięsem lub szpinakiem. Zachęcam do spróbowania mniej popula...
Czas przygotowania 45 min. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 14 -
Placki z batatów
Placki ze słodkich ziemniaków są doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych. Niewątpliwą zaletą jest duża zawartość cukru w batatach, która powodu...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Labneh z owocami, miodem i orzechami
Czas przygotowania 5 min. Trudność Czas oczekiwania 12 godz. Porcja dla Składników 4 -
Ciasto ptasie mleczko
Pyszna delikatna pianka pokryta warstwą kruchej czekolady świetnie sprawdza się jako składnik okrągłego ciasta. Dzieci je uwielbiają!
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 13 -
Ryż z krewetkami i chorizo
Ostatnimi czasy połączenie krewetek i chorizo robi furorę w restauracyjnych menu. Tego połączenia nie mogło zabraknąć również na Smakach Życia.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Bananowe brownie z figami i espresso
Brownie to proste ciasto, które zawsze wychodzi. Jego sekret tkwi w tym, że z założenia ten wypiek to zakalec. Tym razem w wersji z bananami i nutą...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 10 -
Chlebek z awokado z żurawiną
Kolejna propozycja na słodki, domowy chleb. Idealnie sprawdzi się podany na śniadanie z dżemem ale także jako przekąska do herbaty.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 40 min. Porcja dla Składników 10 -
Szarpana wieprzowina (pulled pork)
Szarpana wieprzowina jest bardzo popularną formą serowania tego gatunku mięsa. Idealnie smakuje podana w kanapce z domową bułką ale doskonale spraw...
Czas przygotowania 15 min. Trudność Czas oczekiwania 6 godz. Porcja dla Składników 11 -
Ciasto pleśniak
Pleśniak, zwany też czasami przekładańcem lub fugą, to ciasto, które królowało na prywatkach w latach 80 XX wieku. Obecnie coraz trudniej je dostać...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 40 min. Porcja dla Składników 9
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...