We Włoszech w czasie Wielkanocy ogromną popularnością, jak u nas mazurki, cieszą się tarty z serem ricotta.
Kuchnia
-
Tarta z ricottą (Torta di Ricotta)
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Czas oczekiwania 6 min. Porcja dla Składników 9 -
Purée z kalafiora
Znudziło Wam się purée z ziemniaków? Spróbujcie kremowego, delikatnego puree z kalafiora. Idealnie komponuje się ze steakami i duszonymi mięsami.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Czas oczekiwania 20 min. Porcja dla Składników 6 -
Mulligatawny soup
Wschodnioindyjska, rozgrzewająca zupa na bazie bulionu z kurczaka. Swój wyjątkowy aromat zawdzięcza dodatkowi curry.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 16 -
Dopiaza. Curry z podwójną cebulą
Dopiaza to pochodzące z Hyderabadu curry z dużą ilością cebuli. Nazwa w tłumaczeniu oznacza podwójną cebulę. Odzwierciedla to sposób przygotowywani...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 16 -
Szaszłyki z kulkami z indyka z sosem ...
Propozycja szybkiego, prostego obiadu. Kulki z indyka są delikatne, a dzięki przyprawom, mięso nabiera ciekawego, orientalnego smaku.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 20 min. Porcja dla Składników 13 -
Sernik z ciemnym piwem i czekoladą
Sernik to jedno z najbardziej uniwersalnych ciast. Można je upiec z lekkimi owocami, w wersji czekoladowej, a także przełamując smak tego wypieku d...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 5 godz. Porcja dla Składników 14 -
Leniwe z batatami
Leniwe to proste i szybkie kluski, które często przyrządzamy w domu. W przeciwieństwie do kopytek zazwyczaj podawane są na słodko. Przy odrobinie f...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
-
Tyrolski strudel jabłkowy (South Tyro...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 14
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...