Podróże

  • Zell am See-Kaprun, tak smakuje przyj...

    Najnowocześniejsze trasy narciarskie, trzy góry narciarskie - w tym lodowiec Kitzsteinhorn na granicy Parku Narodowego Wysokie Taury. Jak również różnorodna oferta rozrywkowa, dla rodzin oraz kulinarna - na stokach i poza nimi - budują legendę Zel...

  • Włochy: Czarne złoto i jego wysokość ...

    Emilia Romagna to jeden z najzamożniejszych włoskich regionów. To tu produkowane są luksusowe samochody Ferrari i Maserati. Ale do jego do sławy i bogactwa najbardziej przyczyniły się ocet balsamiczny z Modeny oraz król wśród serów, parmezan.

  • Szwajcaria: Rozdają darmo najprzednie...

    Rarytas. Za słownikiem języka polskiego – coś bardzo smacznego, bardzo rzadkiego i niezwykle cennego. Jak słodkie cuda w papierkach z logo Cailler. Ta kultowa marka szwajcarskiej czekolady premium dopiero od trzech lat dostępna jest w Ameryce, Wie...

  • Dubaj: Nadziewany wielbłąd i baklawa

    W Emiratach wszystko jest na wielką skalę. Oprócz gigantycznego złotego pierścienia, który można podziwiać na Złotym Targu w Dubaju, do księgi rekordów Guinessa wpisano też danie podawane tu na uroczyste okazje.

  • Posmakuj Karaibów!

    Upały za oknem iście karaibskie, a Ty siedzisz w dżungli miasta… Przenieś się na Karaiby choćby za sprawą smaku i zapachu.

  • Piłka plażowa arbuzowa

    Ten sport poznałam będąc na wakacjach na greckiej wyspie Siros. Być może przyjmie się też nad Bałtykiem?

  • Kanapka na cześć Bismarcka

    Ilekroć jestem na większej stacji kolejowej w Niemczech idę do baru, bo nie mogę sobie odmówić Bismarcka Baguette - kanapki Bismarcka.

  • Zell am See-różnorodność przyrody aus...

    W samym sercu austriackich Alp leży Zell am See-Kaprun, narciarski kurort, jeden z najbardziej atrakcyjnych regionów górskich w Europie. Miejsce od lat przyciąga zarówno miłośników aktywnego wypoczynku, jak i tych którzy podczas urlopu szukają spo...

  • Menu z Titanica

    W muzeum Titanica w Belfaście można już zapoznać się z ostatnim lunchowym menu przeznaczonym dla podróżujących pierwszą klasą. Menu z soboty 14 kwietnia 1912 roku obowiązywało niecały dzień przed zatonięciem transatlantyku.