Najnowocześniejsze trasy narciarskie, trzy góry narciarskie - w tym lodowiec Kitzsteinhorn na granicy Parku Narodowego Wysokie Taury. Jak również różnorodna oferta rozrywkowa, dla rodzin oraz kulinarna - na stokach i poza nimi - budują legendę Zel...
Podróże
-
Włochy: Czarne złoto i jego wysokość ...
Emilia Romagna to jeden z najzamożniejszych włoskich regionów. To tu produkowane są luksusowe samochody Ferrari i Maserati. Ale do jego do sławy i bogactwa najbardziej przyczyniły się ocet balsamiczny z Modeny oraz król wśród serów, parmezan.
-
Szwajcaria: Rozdają darmo najprzednie...
Rarytas. Za słownikiem języka polskiego – coś bardzo smacznego, bardzo rzadkiego i niezwykle cennego. Jak słodkie cuda w papierkach z logo Cailler. Ta kultowa marka szwajcarskiej czekolady premium dopiero od trzech lat dostępna jest w Ameryce, Wie...
-
Dubaj: Nadziewany wielbłąd i baklawa
W Emiratach wszystko jest na wielką skalę. Oprócz gigantycznego złotego pierścienia, który można podziwiać na Złotym Targu w Dubaju, do księgi rekordów Guinessa wpisano też danie podawane tu na uroczyste okazje.
-
Smaki Bali
Bali to jeden z najbardziej egzotycznych wakacyjnych kierunków. Krajobrazy wyspy oszałamiają swoim pięknem, rajskie plaże i krystalicznie czysta woda pełna morskiego życia należą do najlepszych na świecie a barwna i unikalna lokalna kultura jest c...
-
Posmakuj Karaibów!
Upały za oknem iście karaibskie, a Ty siedzisz w dżungli miasta… Przenieś się na Karaiby choćby za sprawą smaku i zapachu.
-
Piłka plażowa arbuzowa
Ten sport poznałam będąc na wakacjach na greckiej wyspie Siros. Być może przyjmie się też nad Bałtykiem?
-
Kanapka na cześć Bismarcka
Ilekroć jestem na większej stacji kolejowej w Niemczech idę do baru, bo nie mogę sobie odmówić Bismarcka Baguette - kanapki Bismarcka.
-
Zell am See-różnorodność przyrody aus...
W samym sercu austriackich Alp leży Zell am See-Kaprun, narciarski kurort, jeden z najbardziej atrakcyjnych regionów górskich w Europie. Miejsce od lat przyciąga zarówno miłośników aktywnego wypoczynku, jak i tych którzy podczas urlopu szukają spo...
-
Menu z Titanica
W muzeum Titanica w Belfaście można już zapoznać się z ostatnim lunchowym menu przeznaczonym dla podróżujących pierwszą klasą. Menu z soboty 14 kwietnia 1912 roku obowiązywało niecały dzień przed zatonięciem transatlantyku.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała
Dom i wnętrza
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...