Przepis na japoński omlet podawany z nadzieniem z ryżu i wołowiny. Tradycyjnie przygotowuje się go z ryżu kleistego ale można tez wykorzystać ten, ...
Przepisy
-
-
Naleśniki marokańskie (Rghaïf) z serem
Przepis na proste, wytrawne naleśniki. Będą doskonałym dodatkiem do gulaszów mięsnych lub warzywnych. Jeśli pominiemy ser możemy je również podawać...
Czas przygotowania 45 min. Trudność Porcja dla Składników 6 -
Słodkie bułeczki na maślance
Proste bułeczki, idealne na śniadanie!
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 12 min. Porcja dla Składników 7 -
Włoskie ciasto drożdżowe z kaszką kuk...
Przepis na włoskie ciasto z pazurem, które kryje w sobie aromat suszonych owoców, grappy i kopru.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 3 godz. Porcja dla Składników 13 -
Tajski kurczak z nerkowcami
Przepis na proste, tradycyjne danie kuchni tajskiej.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 12 -
Indyjskie naleśniki (Dosa)
Dosa są charakterystycznym daniem kuchni południowych Indii. Najczęściej podaje się je na śniadanie. Tradycyjnie przygotowuje się je z urid dal. Je...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 12 godz. Porcja dla Składników 5 -
Francuski przekładaniec (mille-feuill...
Ten francuski deser klasycznie podaje się z kremem waniliowym u nas wzbogacony o dodatek białej czekolady. Doskonale komponuje się z sezonowymi owo...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 9 -
Amerykańskie anielskie ciasto (Angel ...
Super puszyste i delikatne ciasto. W smaku przypomina nieco biszkopt ale przygotowuje się je na bazie samych białek. Pozostałe żółtka można potem w...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 50 min. Porcja dla Składników 7 -
Tarta z gruszkami i nadzieniem migdał...
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasto. Tarta nie jest trudna do wykonania ale wymaga czasu, żeby schłodzić nadzienie i namoczyć migdały. Reszta pr...
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 3 godz. Porcja dla Składników 10 -
Cielęcina z sosem z tuńczyka i kaparów
Klasyczny, włoski przepis na cielęcinę na zimno. Idealnie sprawdzi się w czasie letnich przyjęć.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Czas oczekiwania 8 godz. Porcja dla Składników 12
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...