Piekarnik rozgrzać do 200°C. Awokado pokroić na podłużne kawałki. Pistacje obrać i drobno posiekać. Jajka wbić do miski i rozkłócić widelcem. Mąkę wsypać do miski. Do drugiej miski wsypać bułkę tartą, posiekane pistacje i starty parmezan. Każdy kawałek awokado obtoczyć: najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej z parmezanem i pistacjami. Piec około 10-15 minut aż „frytki” zrumienią się. Podawać z salsą pomidorową lub kwaśną śmietaną.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
awokado (nie zbyt dojrzałe) | 2 sztuki |
mąka | 1 szklanka |
orzechy pistacjowe | 150 gram |
bułka tarta | 1 szklanka |
parmezan starty | 70 gram |
1-2 jaja | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 8. Rosół Pho
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...