- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
duża cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
olej | 2 łyżki |
mleko kokosowe | 1 puszka |
kawałek świeżego imbiru | |
garam masala | 1 płaska łyżeczka |
kumin | 1 płaska łyżeczka |
mielona kolendra | 1 płaska łyżeczka |
kurkuma | 1 płaska łyżeczka |
marchewki | 2 sztuki |
kalafior | 1 średni |
sól i pieprz do smaku | |
świeża posiekana kolendra | 1/4 szklanki |
Imbir, czosnek, cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, czosnek, imbir do momentu aż zmiękną. Dodać suszone przyprawy (garam masala, mieloną kolendrę, kumin, kurkumę). Następnie dodać marchew, kalafiora i mleko kokosowe i dusić po przykryciem aż warzywa zmiękną (jeśli płyn wyparuje dodać wody). Doprawić solą i pieprzem. Podawać na ryżu i przyozdobić świeżą, posiekaną kolendrą.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 8. Rosół Pho
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...