Zdaniem Piotra Ceranowicza, eksperta kulinarnego Lubelli, to właśnie kuchnia bezmięsna i bezmleczna będą jednym z głównych trendów kulinarnych w tym roku.
Osobowości
-
Marco Pierre White
Przyznano mu trzy gwiazdki Michelina jako najmłodszemu szefowi kuchni w historii. Jako jedyny szef kuchni w historii oddał przyznane mu gwiazdki. Marco Pierre White enfant terrible gastronomii i ojciec chrzestny nowoczesnej kuchni uznawany jest za...
-
Z miłości do dobrego jedzenia
Z Michałem Kapicą, Prezesem Delikatesów Smak Natury, rozmawia Monika Węgrzyn
-
Zmarli Hanna Szymanderska i Grzegorz ...
Wczoraj wieczorem (21 września) zginęli w wypadku samochodowym Hanna Szymanderska, autorka ponad stu znakomitych książek kucharskich oraz kucharz i aktor Grzegorz Komendarek.
-
Nie piekłam jeża w ognisku
twierdzi Jagoda Cięszkowska, była łuczniczka Smoczej Kompanii w rozmowie z Moniką Węgrzyn o gotowaniu w warunkach polowych
-
Blogerki Anie. Rozmowa Moniki Węgrzyn
Obie prowadzą blogi kulinarne, choć jak podkreśla – Anna B./Jswm autorka „Nie tylko na słodko” – nie grają w tej samej lidze, bo ona dopiero zaczyna. Anna Kamińska autorka www.kuchennymidrzwiami.pl ma już ogromne doświadczenie i duże grono miłoś...
-
Wojciech Modest Amaro
Widzowie znają go z Top Chef’a, a w kwietniu zobaczą go w Hell’s Kitchen. Dziś Wojciech Modest Amaro jako szef kuchni restauracji Atelier Amaro po raz kolejny otrzymał gwiazdkę, przyznawaną przez najsłynniejszy i najbardziej prestiżowy przewodnik ...
-
Mikołaj czytaj: „kurier”
Z Krzysztofem Świtańskim, współwłaścicielem Cud Miód Boxa rozmawia Monika Węgrzyn
-
Kuchnia Polska oczami Mike Colameco
Michael „Mike” Colameco, nowojorski szef kuchni i podróżnik jest gospodarzem programu „Mike Colameco’s Real Food”. Ostatni odcinek poświęcił kuchni polskiej.
-
Diablog Piotra Bikonta
Piotr Bikont, prekursor polskiej krytyki kulinarnej założył bloga. I to niebylejakiego, tylko dla diabetyków. Po dekadach walki na rzecz dobrego jedzenia przyszedł czas walki na rzecz zdrowego
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...