Tradycyjny hiszpański chłodnik z pomidorów i papryki.
Kuchnia
-
-
-
Szparagowy zawrót głowy
Sezon na szparagi trwa od początków maja do końca czerwca, najdalej połowy lipca. Króciutko. Są tacy, którzy jedzą je wtedy na okrągło. I nie ma nudy, bo możliwości podania szparagów jest sporo. Gotowane, z patelni, zmiksowane w zupie, dodawane do...
-
Kotlety mielone
Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Placki ziemniaczane
To tradycyjne danie daje ogromne możliwości twórczej inwencji. Z czym placki?
Czas przygotowania 45 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
-
Jajka faszerowane z rzeżuchą
Jajka faszerowane ziołami są o wiele lżejsze od tradycyjnych, smażonych.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 20 min. Porcja dla Składników 7 -
Polędwiczki w sosie musztardowym z rz...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 13 -
Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami
Często kupujemy wędzone ryby i brakuje nam pomysłów, jak je wykorzystać. Poniżej przepis na prostą sałatkę, w której idealnie sprawdzi się mięso z ...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Kisiel porzeczkowy
Prosty i coraz częściej zapominany deser, czyli kisiel.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 4
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...