Sycąca sałatka z darów lata.
Kuchnia
-
-
-
Ile gramów płynnego miodu jest w łyżc...
Piszecie do nas, że przepisy z miarami na łyżki/szklanki są najłatwiejsze. Przygotowaliśmy wobec tego krótką ściągawkę z najważniejszymi kuchennymi przelicznikami, żeby ułatwić Wam przeliczanie gramów na szklanki.
-
Kurki w śmietanie
Kurki są tak uniwersalne - zupa z kurek, jajecznica z kurkami, kurki w śmietanie… Cieszmy się nimi.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 6 -
Pierogi z jagodami
Nie znamy tych osób, które odmówiłyby pierogów z jagodami… A już na pewno nie tych według przepisu babci Zosi!
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Kiszone ogórki
Nasze, polskie kiszone ogórki są najlepsze na świecie. Mówcie co chcecie!
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
-
A z cukinii, to najbardziej kwiaty!
Smażone kwiaty cukinii, toskański przysmak, uwodzą delikatnością i zapachem. Dostępne tylko w sezonie, uczą nas chwytać chwilę i cieszyć się nią. Tak szybko znikną…
-
Kalendarium przetworów
Czas nas goni. Czerwiec już dobrze rozpędzony, pachnący płatkami róż, truskawkami i wiśniami. Pora zapełniać spiżarnię! Aby nikt, niczego nie przeoczył warto przypomnieć sobie, jakie przetwory robimy latem.
-
Bób z parmezanem
Aromatyzowany szałwią sos serowy to oryginalny dodatek do bobu.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 7
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...