Smaki życia Moniki Mrozowskiej

Drukuj
zdj. materiały prasowe
O swoich smakach opowiedziała nam Monika Mrozowska.

Smak pierwszy: sypka kasza gryczana z sadzonym jajkiem, masłem i solą. Najprostsze danie na świecie, a zawsze będzie przywoływać w pamięci Mamę.

Smak drugi: plasterki soczystych, obranych ze skórki pomidorów z ostrą, pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Ulubiona przekąska, którą przygotowywała mi Babcia, gdy jeździłam z nią na działkę.

Smak trzeci: lody śmietankowe w chrupiącym wafelku, czyli wakacje z moją przyjaciółką Karoliną z podstawówki.

Smak czwarty: czy mi smakuje mozarella? czyli dylematy 11-letniej dziewczynki, która pierwszy raz wyjechała do Włoch. Teraz jeden z ukochanych serów.

Smak piąty: ziemniaki z ogniska. Czy jest coś co smakuje lepiej niż ziemniaki z ogniska?... Każdego lata, przynajmniej raz muszą się pojawić.