Wspomnienia smaków Andrzeja Piasecznego

Drukuj
zdj. facebook Andrzej Piaseczny
Opisywanie siebie wspomnieniami smaków ma swój wyjątkowy koloryt - powiedział serwisowi SmakiZycia.pl Andrzej Piaseczny.

Ludzie nieczęsto zdają sobie sprawę, że opisywanie siebie wspomnieniami smaków ma swój wyjątkowy koloryt. Każda podróż, każde wydarzenie i przeżycie zwykle da się połączyć właśnie z zapachem i smakiem. Wspominamy zwykle te najbardziej oryginalne, jak choćby boliwijskie pieczone w pergaminie mięso alpaki, albo te zupełnie nieskomplikowane jak penne arrabiata popijane dobrym Primitivo. Wietnamskie pieczone chrząszcze, albo… przymykamy jedno oko i zawsze, tak jak ja, będziemy czuć jeszcze na języku ruskie pierogi, albo zupę pomidorową z ręcznie robionym do niej makaronem mojej babci Eleonory. To właśnie jest smak mojego życia.

Andrzej Piaseczny