Zdrowo znaczy pysznie!

Drukuj
zdj. materiały prasowe
Już w najbliższą sobotę na terenie warszawskiego BioBazaru rozpoczniemy cykl warsztatów dla dzieci, o tym jak gotować pysznie i zdrowo.

Wszystkie produkty wykorzystywane na warsztatach pochodzą od firm, które mają swoje stoiska na bazarze. W trakcie gdy rodzice zajęci będą zakupami, w salce oszklonego pawilonu,  poprowadzę zajęcia dla dzieci. Tematy będą różne, tak jak różnorodne powinno być nasze menu. W najbliższą sobotę, 28 lutego 2015 roku, będziemy piec placki, czyli podpłomyki. Tan najstarszy chleb znany ludzkości nic nie stracił na atrakcyjności przeze ostatnie kilka tysięcy lat! Samodzielnie wykonane podpłomyki z pewnością będą smakowały świetnie z masłem, miodem lub twarogiem i świeżą zieleniną.  Bo  prosty podpłomyk z mąki i wody będzie naszą bazą do poszukiwania różnych smaków. Podpłomyk z ziołami? Z pełnej mąki? Z mąki orkiszowej? Z oliwą czy z masłem? Gruby czy cienki? Wszystkie będą pyszne! Nasze hasło na sobotę – lubię placki!

Warsztaty są organizowane przez Fundację Zwalcz Nudę, BioBazar oraz MediPark. Cena 15 PLN - przy płatności przelewem do piątku do godz. 12:00 przed sobotnimi warsztatami - konieczne przesłanie potwierdzenia mailem na adres: warsztaty@zwalcznude.pl, 20 PLN - przy płatności gotówką na miejscu.

Zapisy: www.zapisynawarsztaty.pl

Serdecznie zapraszam wszystkie dzieci w wieku 4-10 lat na wspólna zabawę w zdrowe i pyszne gotowanie. Początek sobota, godzina 11. BioBazar ul. Żelazna 51/53.

Monika Węgrzyn