Włoski smak we Florencji

Drukuj
Piękny, nieczynny już florencki dworzec Stazione Leopolda, utrzymany w modnej industrialnej poetyce jest wspaniałym tłem dla ekspozycji włoskich specjałów. W drugi weekend marca warto pojawić się na stacji Leopolda, żeby skosztować tego co Włosi uważają za najsmaczniejsze.

Od 8 do 10 marca odbędzie się na Stazione Leopolda dziewiąta edycja targów TASTE, gromadzących w jednym miejscu najlepszych producentów włoskiej żywności. W zeszłym roku uczestniczyło w nich 280 producentów z całych Włoch wystawiających wędliny, sery, oliwy, miody, konserwy, słodycze, wina i piwa. Podczas targów Taste można wziąć udział w wielu panelach degustacyjnych i warsztatach. Warto zarejestrować się przez Internet, żeby nie tracić później czasu na stanie w kolejce po bilety na najciekawsze imprezy kulinarne.

Więcej - kliknij