Wielkanocny targ w Fortecy
Drukuj
Na targowisku założonym przez rodzeństwo restauratorów: Agnieszkę i Marcina Kręglickich zaopatrują warszawscy smakosze i kucharze z najlepszych restauracji stolicy. Klimat zakupów jest niemal rodzinny. Sprzedawcy znają swoich klientów i ich upodobania. Wierni klienci dostają stosowne rabaty i zawsze coś nowego, pysznego do spróbowania. Targowisko w Fortecy jest miejscem towarzyskich spotkań gurmandzistów, jak pięknie nazwał kiedyś smakoszów i znawców dobrego jedzenia, Maciej Nowak, z tymi, którzy produkują to jedzenie. Między rolnikami, wytwórcami a kupującymi wytwarza się więź oparta na towarzyskich relacjach, wspólnych upodobaniach i odpowiedzialności za to, co się robi. Za każdym produktem stoi konkretna osoba. Dzięki temu, nawet jeśli zdarzy się czasem kupić coś, co nie do końca nas satysfakcjonuje, to już w następną środę mamy komu zgłosić pretensję. Poza zakupami, na miejscu można napić się kawy lub herbaty, zjeść dania targowe na gorąco, oraz spróbować zestawu obowiązkowego: śledzika, jajka i sałatki jarzynowej przygotowanej w kuchni Fortecy.
Imponującą listę sprzedawców znajdziecie na stronie targowiska https://www.facebook.com/forteca.kregliccy
Kto głodny dobrego produktu, ten spotyka się z nami w środę w Fortecy.
Maryla Musidłowska
Środa, 16.04.2014, w godzinach 8.00-20.00, Warszawa, ul. Zakroczymska róg Sanguszki, w środku parku. Przed wjazdem jest parking.