Szparagi w AleGlorii

Drukuj
zdj. materiały prasowe
Sezon na szparagi mamy w pełni. Warto wybrać się do warszawskiej restauracji Magdy Gessler AleGloria, by skosztować szparagów w wydaniach robiących wrażenie.

Polecamy delektowanie się szparagami na miejscu a także korzystanie z biegłości szefa kuchni i podpatrywanie jego pomysłów. Wizyta w AleGlorii to nie tylko wyjątkowe doznanie kulinarne, ale też znakomita okazja do zaczerpnięcia inspiracji. Miłośnicy szparagów muszą przecież korzystać z sezonu intensywnie – trwa krótko. Aby pobudzić wyobraźnię i apetyt kilka propozycji z karty: sałata tęczowa: z krewetkami tygrysimi i szparagami w białym sosie z jogurtu i bazylii lub szparagi zapiekane z oliwkami i solą morską na sosie z malinowych pomidorów lub polędwica wołowa otulona wędzonym boczkiem na łożu z blanszowanych szparagów skropiona sosem maślanym z dymką. Jak widać, inspiracje można w AleGlorii czerpać nie tylko ze smaków, ale i z artystycznego zacięcia autorów menu. A może by pójść tym tropem i zaprosić znajomych nie „na szparagi” tylko na „łososia wędzonego na ciepło w aromacie miodu i koniaku, w sosie z gorgonzoli, podanego na zielonych szparagach skropionych oliwą”? To zrobi wrażenie! Pozostaje tylko odwiedzić AleGlorię i spróbować jak smakują tu szparagi.