„Sukces” Magdy
Skąd to porównanie? To oczywiście pomysł samej Magdy Gessler, która o zawodzie restauratora mówi „to zawód renesansowy”. Dlaczego? Bo renesans to „okres dobrego i pięknego życia” „bogatego w sztukę i pieniądze” – precyzuje. Zapytana o przepis na sukces finansowy restauratorka wylicza szereg czynników, które się na niego składają: z jednej strony „musimy nauczyć się liczyć” z drugiej „bez zrozumienia filozofii dawania też się nie uda”. Ale to wszystko szczegóły, tak naprawdę Magdy recepta na sukces to wyobraźnia, wyobraźnia i jeszcze trochę wyobraźni. Wyobraźnia rozumiana również jako inteligencja emocjonalna, artystyczny smak, wyrafinowany gust. No i ciężka praca, która nie nuży i nie ciąży, gdy postrzega się życie jak Magda Gessler. Jak mówi to właśnie wyzwania nadają życiu sens. Zwłaszcza jeśli się robi to, co się kocha.
Cały wywiad w najnowszym numerze magazynu „Sukces”.
Redakcja