Smaki życia na Regionaliach
Drukuj
Żeby wygrać jedną z 12 książek Smaczna Polska wystarczy na naszym stoisku na Regionaliach podać przepis na danie ze swojego regionu, a na kartce z przepisem napisać swój adres. Najciekawsze przepisy nagrodzimy. Książki wyślemy pocztą.
Ale przede wszystkim trzeba przyjść, na Regionalia żeby spróbować jedzenia ze wszystkich stron Polski a przy okazji pogadać z tymi, którzy je przygotowują. Przecież nikt tak pięknie nie opowie o serach Grądzkich jako żona serowara! Od kogo jak nie od bacy produkujące certyfikowane sery góralskie, dowiemy się czym tak naprawdę różni się gołka od oscypka, przy okazji zaopatrując się w świeży bundz i kosztując grillowanej redykołki z żurawiną. Ja siedząc na targach i czekając na Wasze przepisy na stoisku Smaków Życia popadłam w uzależnienie od soku z buraków z Żuławskiej Zagrody, który co i rusz popijam.
Na targach znajdują się setki stoisk z potrawami wpisanymi na listę produktów regionalnych i lokalnych. Są stoiska z żywnością ekologiczną, z przetworami, z miodami. Są pieczone pierogi, wędliny z małych masarni ryby z kultowych wędzarni, miody, polskie wina, cydry, piwa z małych browarów, nalewki, wódki regionalne. Oczywiście można też wziąć udział w warsztatach kulinarnych. Jeden z nich prowadzą kucharze związani z Targiem Śniadaniowym, który ma tu swój namiot. Przyjeżdżajcie dziś (5 kwietnia) do osiemnastej i jutro (6 kwietnia) do szesnastej. Wstęp jest bezpłatny. Wszystkiego można spróbować przed kupieniem.
Regionalia
Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska
ul. Marsa 56c, Warszawa