Smaki Hiszpanii w Polsce
W ramach programu, spotkania odbędą się w warszawskiej restauracji "Soul Kitchen", hotelu NH Poznań, Instytucie Cervantesa w Krakowie oraz Ambasadzie Hiszpanii w Warszawie. Podczas tych spotkań, będzie okazja nie tylko do skosztowania najsłynniejszych hiszpańskich produktów ale też do nawiązania kontaktów handlowych oraz przeprowadzenia wywiadów z producentami oraz z zaproszonymi gośćmi. Największym wydarzeniem w ramach tygodniowej wizyty w Polsce, będą eksluzywne prezentacje i warsztaty, które odbędą się w warszawskiej Villi Foksal. Spotkanie otworzy przemówienie Ambasadora Królestwa Hiszpanii Agustína Núñeza Martíneza, a zakończy cocktail party, podczas którego Fernando del Cerro – właściciel i szef kuchni renomowanej hiszpańskiej restauracji Casa José, uhonorowanej gwiazdką Michelin, przygotuje dla gości popisowe tapas.
Wstęp wolny dla profesjonalistów i mediów po dokonaniu zgłoszenia (RSVP do 05.06.2013).
Zgłoszenia i szczegółowych informacje
Zofia Graczyk +48 726 201 201 zofia.graczyk@orangeblue.pl
PROGRAM SPOTKAŃ W RAMACH KAMPANII ORIGINAL FLAVORS 2013
PONIEDZIAŁEK, 10.06.2013 POZNAŃ
09.00 - 11.00 Kursy i prezentacje w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gatronomii (ul. Nieszawska 19, Poznań)
13.00 - 15.00 Szkolenia dla specjalistów w hotelu NH Poznań (ul. Święty Marcin 67, Poznań)
WTOREK, 11.06.2013 WARSZAWA
09.00 - 11.00 Kursy i prezentacje w Zespole Szkół Gatronomicznych (ul. Poznańska 6/8, Warszawa)
13.00 - 15.00 Media lunch w "Soul Kitchen" (ul. Noakowskiego 16, Warszawa)
ŚRODA, 12.06.2013 WARSZAWA
12.00 - 18.00 Warsztaty i prezentacje – spotkania z producentami w Villi Foksal (ul. Foksal 3/5, Warszawa)
12.00 - 12.45 Kurs wprowadzający – krojenie szynki Serrano.
Prowadzenie: Jose Ramon Godoy, Sekretarz Generalny Fundacji Jamon Serrano.
13.30 - 14.15 Zaawansowany Kurs degustacji win.
Prowadzenie: Agustin Alonso, Dyrektor Techniczny Rady Regulayjnej Ribera del Duero.
14.30 - 15.15 Degustacja oliwy z oliwek Extra Virgin.
Prowadzenie: Antonio Lorente, z Rady Regulacyjnej Baena.
18.00 - 18.30 Powitanie J.E. Ambasadora Królestwa Hiszpanii
18.30 - 20.00 Cocktail party przygotowane przez szefa kuchni restauracji Casa José
- Fernando del Cerro.
CZWARTEK, 13.06.2013 KRAKÓW
10.00 - 12.00 Kursy i prezentacje w Zespole Szkół Gatronomicznych (ul. Zamoyskiego 6, Kraków)
14.00 - 19.00 Szkolenia dla specjalistów w Instytucie Cervantesa (ul. Kanonicza 12, Kraków)
14.00 – 15.00 – Szkolenie i degustacja oliwy z oliwek extra Virgin Baena
16.00 – 17.00 – Szkolenie i degustacja win Ribera del Duero – dla początkujących
18.00 – 19.00 – Szkolenie i deguastacja win Ribera del Duero – dla zaawansowanych
PIĄTEK, 14.06.2013 KRAKÓW
9.30 - 12.00 Szkolenia dla specjalistów w Instytucie Cervantesa (ul. Kanonicza 12, Kraków)
9.30 – 10.30 – Kurs krojenia szynki Serrano
11.00 – 12.00 – Kurs przygotowania tapas
15.00 - 23.00 Udział w „OGRODACH WINA” imprezie organizowanej przez Czas Wina (Dwór Sieraków, Sieraków 233)
Maryla Musidłowska