Przypłynęły śledzie do Poznania
Drukuj
W trzeci dzień Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu odbył się bieg kelnerów i kelnerek, Katia Roman Trzaska prowadziła warsztaty dla dzieci, Krystyna Stepczyńska Szymczak uczyła jak rozpoznać i co przygotować z dzikich roślin rosnących wokół Poznania a Maciej Sokołowski zachwycał oliwą i winem…
A wszystko to znam wyłącznie z relacji osób, które odwiedziły mnie na stoisku Aquanetu, gdzie przygotowywaliśmy z synem sałatki śledziowe. W trakcie pokazu kulinarnego pt. „Przypłynęły śledzie do Poznania” udało nam się zrobić 2000 tartinek z śledziami na kilka różnych sposobów. Najpierw trzymaliśmy się receptur, ale w wraz z podnoszącą się temperaturą, wzrastała też nasza fantazja. Jednym słowem popłynęliśmy. Najdziwniejsze śledzie jakie przygotowaliśmy były z serem lazur, świeżym chilli, żurawiną i czosnkiem a najsłodsze z brzoskwiniami, rodzynkami i cynamonem. Pycha!
Maryla Musidłowska
Relacja z Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego smaku cz.1 - Czytaj ...
Relacja z Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego smaku cz.2 - Czytaj ...