Prawdziwie światowa kuchnia KiszMisz
Drukuj
Od wtorku 2 września 2014 do piątku, w każde popołudnie i wieczór w Kępa Cafe, tuż przy Rondo Waszyngtona, przy Finlandzkiej 12a może skosztować oryginalnych potraw z Bangladeszu, Czeczenii, Afganistanu, Gruzji, Kongo i Rwandy.
Dania KiszMisz przygotowywane są przez migrantów przymusowych, którzy znaleźli schronienie w Warszawie. Działalność naszej spółdzielni pomaga im w utrzymaniu siebie i swoich rodzin, w nawiązywaniu nowych relacji społecznych i odnalezieniu na nowo wiary we własne możliwości.
Menu na dany dzień zamieszczane jest na fejsbuku z jednodniowym wyprzedzeniem.
Przyjmowane są także [choć ograniczone] zamówienia na dostawy.
Na dzisiejszym stole:
- gombo: bardzo piękne i zdrowe fasolki okra zanurzone w sosie pomidorowym podane ryżem basmati - vegan.
- okazałe czeczeńskie placki czapalgasz z twarogiem w towarzystwie koperku i urzekającego prostotą dipu powstałego na bazie śmietany.
- banany platany: nieczęsto spotykany smakołyk afrykański - vegan
- oraz mięsny ukłon wegańskich gospodarzy: pierś kurczaka po kongijsku zanurzona w sosie z kolorowej papryki na półmisku z ryżem.
Otwarty bufet: 25zł, możliwe negocjacje, rozparcelowanie bufetu na porcje oraz zakupy na wynos.
Zapraszamy! Początek godzina 14:00, koniec 21.00.
Więcej informacji: https://www.facebook.com/events/380536035431027/permalink/381186112032686/
mow