Poznań-Wielkopolska COOKING SESSION

Drukuj
zdj. materiały prasowe
Wielki pojedynek na dziczyznę, wołowinę, gęsinę i grzyby stoczą kucharze Poznania z kucharzami Wielkopolski. A wszystko to ku uciesze gości Poznań-Wielkopolska COOKING SESSION.

Impreza organizowana w celu promocji regionalnej kuchni. Bilety upoważniające do degustacji są w cenie 20 zł. Dziesięć renomowanych restauracji z Poznania i Wielkopolski przygotuje autorskie kreacje z użyciem składników pochodzących od wielkopolskich producentów rolnych. Smak ocenią uczestnicy. Pod koniec imprezy odbędzie się wręczenie pucharu dla najlepszej restauracji z Poznania i Wielkopolski. Poza zmaganiami kucharzy będzie okazja poznania najciekawszych lokalnych producentów, którzy będą prezentowali swoje produkty na specjalnych stoiskach. Będzie można je kupić. Impreza odbędzie się w sobotę, 5 października w Starych Koszarach w Poznaniu (ul. Wojskowa 4, naprzeciwko Restauracji Hugo, Mielżyński, Kyokai). 

Monika Węgrzyn