Polskie wina i sery zagrodowe

Wino i ser chodzą w parze i tak właśnie wystąpią na imprezie „Polskie wina i sery zagrodowe”, która odbędzie się w Poznaniu, 26 kwietnia.

W programie warsztaty, degustacje, spotkania z producentami oraz możliwość zakupu prezentowanych towarów. Będzie pysznie. Oto program:

Degustacja

11.00-14.00   
Degustację komentowaną win polskich z udziałem przedstawicieli polskich winnic (Srebrna Góra, Pałac Mierzęcin, Adoria, Winnica Płochockich, Winnica Sandomierska) prowadzi Redaktora Naczelny Magazynu Wino – Tomasz Prange-Barczyński. Degustacje uzupełni krótka prezentacja historii polskiego winiarstwa, głównych szczepów i producentów.
cena: 150 zł

Warsztaty kulinarne z serami
11:00-13.00. Prowadzący: Maja Skorupska i Adam Turowiec, pasjonaci gotowania i miłośnicy rodzimych produktów wysokiej jakości.
Tematem przewodnim warsztatów będą polskie sery zagrodowe.
Cena: 130 zł
zapisy: warsztaty@spot.poznan.pl

Otwarta degustacja polskich win i serów zagrodowych
16.00-18.00; prowadzący: Tomasz Prange-Barczyński
Bezzwrotna kaucja za kieliszek: 20zł, płatne na miejscu

Degustacja będzie miała charakter otwarty dla wszystkich amatorów i pasjonatów polskich win i serów. Będzie można nie tylko napić się wybranych win polskich i spróbować serów, ale także porozmawiać z wyżej wymienionymi producentami i zakupić wybrane produkty.

Impreza odbędzie się w Poznaniu, Dolna Wilda 87, SPOT

Więcej informacji:

https://www.facebook.com/events/218650438323498/?fref=ts

mow