Pierwsze plony u Majlertów

W warszawskim gospodarstwie Majlert można kupić już rodzimą rukolę, która przezimowała w tunelu i nadaje się już do jedzenia. Sklepik przy gospodarstwie będzie otwarty w najbliższą sobotę 28 marca w godzinach 9 - 12.

Stęsknieni rodzimej, smacznej rukoli mogą sobotnie odwiedziny w gospodarstwie Majlert połączyć z wizytą na pobliskich Rysinach (https://www.facebook.com/MajlertRysiny), by wybrać sobie bratki na wiosenną rabatę. Bratki nie boją się przymrozków! Poza tym u Majlertów trwa produkcja rozsad. Pola obsiano szpinakiem, mangoldem, roszponką i buraczkami i dla zabezpieczenia przed przymrozkami przykryto włókniną. Również część szparagów, z których słynie gospodarstwo Majlertów, osłonięto przed chłodem. Dzięki temu, przy sprzyjającej pogodzie wystawią szybciej łebki z ziemi. Czy zdążą przed świętami? Trudno ocenić. Zdarzało się, że szparagi zaczynały się 20-25 kwietnia. Na początku ilości są nieduże. Pierwsze plony bywały rzędu 25 pęczków dziennie.

Gospodarstwo Majlert, ul. Wyspiarska 45, Warszawa Białołęka