Paweł Oszczyk na Le Targu

Drukuj
zdj. materiały prasowe
W piątek, 10 maja na Le Targu na Solcu odbędzie się spotkanie z jednym z najlepszych polskich kucharzy Pawłem Oszczykiem, szefem restauracji La Rotisserie w warszawskim butik-hotelu Le Regina.

Paweł Oszczyk jest jednym z trzynastu kucharzy, którzy stworzyli przepisy do niezwykłego, albumu kulinarnego „Wykwintna kuchnia polska”. Książkę została niedawno uhonorowana trzecią nagrodą na Międzynarodowym Konkursie „Gourmand World Cookbok Awards 2013” na  największych targach książek kulinarnych Paris Cookbook Fair. Tym sposobem zdobyła jedno z najważniejszych na świecie wyróżnień dla książek o kuchni. Podczas spotkania na Le Targu, który wpisał się już na dobre w mapę warszawskich ekologicznych targowisk, będzie można porozmawiać z Pawłem Oszczykiem na temat nowoczesnej kuchni polskiej, najlepszych lokalnych produktów spożywczych i technik kulinarnych na miarę współczesności.

Spotkanie odbędzie się w piątek 10 maja o godz. 16 przy ulicy Solec 44.
Wstęp wolny.

Maryla Musidłowska