Oskarowe smaki

Drukuj
65bL0XvnylQ35dQ6yEPx4P5yx0ZAPWndtr_iKauilJiTHlPfJ90P0Om3US2Afmnp1PbfiyYP9aAsSk8MMfaXCLNf-R0=s0-d-e1-ft
Nie samą sztuką człowiek żyje. Gdy oskarowe emocje opadną, wszyscy goście udają się na równie tradycyjny jak sama ceremonia rozdania statuetek, bankiet.

W tym roku goście  spożyją: 1200 butelek ekskluzywnego Moet & Chandon Champagne, 1200 ostryg Kumamoto, 4,5 kg czarnych trufli, 95 litrów sosu koktajlowego, 4000 małych czekoladowych Oscarów, 1000 homarów, 113 kg krewetek, 6,8 kg jadalnego złotego pyłu. Wszystko to zostało przygotowane i podane pod kierunkiem Wolfganga Pucka wybitnego szefa kuchni. Miał do dyspozycji spory zespół: 250 kucharzy  oraz 900 podkuchennych i kelnerów.