Kuchenna rewolucjonistka w Poznaniu

To jest program dla widzów i restauratorów o mocnych nerwach. Bo Magda Gessler jest krytykiem bezwzględnym. Ale efekty jej rewolucji robią wrażenie. W najbliższym, czwartkowym odcinku spróbuje uratować poznańską restaurację „Bazylia i Oregano”.

Poznańska knajpa ma poważne kłopoty, więc na ratunek przybędzie Magda Gessler. Przed nią najpierw najbardziej dramatyczna część programu naprawczego, czyli zdiagnozowanie przyczyn kryzysu. Dotychczas w „kuchennych rewolucjach” problemy były różne: chaos w menu, niesmaczne jedzenie, brud w kuchni, złe traktowanie klientów, okropny wystrój. Gessler nie oszczędzała beznadziejnych restauratorów, a o ich niedociągnięciach, złych nawykach i niewłaściwych decyzjach mówiła wprost. Jednocześnie działała jak terapeuta, który pomaga skonfrontować się z prawdziwą sytuacją, w której tkwi zarówno resturacja, jak i jej właściciel.

Jakie problemy zobaczy w „Bazylii i Oregano”? Czy włoska kuchnia okaże się nie wystarczająco włoska czy właściciel niezbyt odpowiedzialny? Wszystko się okaże. Na razie wiadomo na pewno, że tym razem historia będzie dramatyczna, a nawet pojawią się w niej wątki kryminalne. A że rola Magdy Gessler rola nie ogranicza się wytykania błędów, jak zwykle będzie szukała rozwiązań, nowych pomysłów, sposobów na wybrnięcie z kłopotów i zaczęcie wszystkiego od nowa. Ale tym razem zadanie, którego się podjęła, nie będzie łatwe.

Do obejrzenia: „Kuchenne rewolucje” (seria 7. odc. 14), TVN, czwartek, 30.05 godz. 21:30, powtórka w sobotę, 1.06 godz. 18:00.

Redakcja