Kucharze na start!
DrukujW trakcie konkursowych zmagań uczestnicy przygotowują przystawkę lub deser, zupę i danie główne. To, co musi je łączyć to lokalność. Festiwal promuje dania kuchni regionalnych województwa śląskiego. – W trakcie dziewięciu poprzednich imprez odkryliśmy wiele potraw kuchni śląskiej, jurajskiej czy beskidzkiej. Cześć z nich wprowadzono do kart restauracji Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”, dzięki czemu można je zjeść na co dzień. To chyba największy sukces naszego Festiwalu. Mam nadzieję, że i tym razem uczestnicy przygotują coś naprawdę wyjątkowego – mówi Agnieszka Sikorska, Dyrektor Biura Śląskiej Organizacji Turystycznej, która jest organizatorem imprezy.
Tegoroczna, jubileuszowa edycja konkursu już 6 czerwca w Wiśle. Uczestnicybędą rywalizować o zaszczytny tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” i nagrodę Złotego Durszlaka. Konkursowe zgłoszenia można jednak przesyłać tylko do piątku, 15 maja. Ilość miejsc ograniczona. Regulamin konkursu i druki zgłoszeń są już dostępne na www.slaskiesmaki.pl. Zapraszamy!
mow