Konkurs na śląskie smaki
Drukuj
Jeszcze tylko przez 3 dni miłośnicy śląskiej kuchni – amatorzy i profesjonaliści mogą zgłosić swój udział w konkursie na dania kuchni tego regionu.
Konkurs kulinarny VIII Festiwalu „Śląskie Smaki" odbędzie się w sobotę, 15 czerwca, w Bielsku-Białej. W rywalizacji o Złoty Durszlak i zaszczytny tytuł Eksperta Śląskich Smaków 2013 mogą wziąć udział gotujący amatorzy, uczniowie szkół gastronomicznych i profesjonalni kucharze z całej Polski. Warunek jest jeden - przygotowane potrawy mają mieć związek z tradycjami kulinarnymi województwa śląskiego. Na zgłoszenia organizatorzy czekają do piątku, 24 maja. Ostateczną liczbę uczestników przedstawią do środy, 29 maja.
Szczegóły konkursu i karty zgłoszeniowe dostępne na stronie:
http://slaskiesmaki.pl/pl/aktualnosci/pokaz/1303/Konkurs_kulinarny_Festiwalu_Slaskie_Smaki
Maryla Musidłowska