Kiermasz wielkanocny
Drukuj
W Warszawie w najbliższą niedzielę, 24 marca, odbędzie się Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych.
Na stoiskach pojawią się między innymi: wędliny, świeże i wędzone ryby, sery, tradycyjne ciasta, pieczywo, najlepszy polski majonez, warzywa od ekologicznych producentów, świeże soki… i wiele innych smakołyków. Nie zabraknie tez atrakcji towarzyszących. Gratką będzie spotkanie z Hanną Szymanderską, najwybitniejszą znawczynią polskiej kuchni regionalnej.Przewidziano również warsztaty dla dzieci: pieczenie mazurków, przyrządzanie majonezu, a także ozdabianie jaj wielkanocnych.
Organizatorem kiermaszu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wydarzenie współorganizuje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej. Kiermasz odbędzie się w warszawskiej „Fortecy” przy ulicy Zakroczymskiej 12 w godzinach 11-17.