Już są! Pojawiły się u Majlertów!
Drukuj
Niniejszym ogłaszamy sezon szparagowy za otwarty. Mimo niesprzyjającej aury udało się wyhodować, a w sobotę 4 maja sprzedać, pierwsze pęczki zielonych szparagów, wyrosłych na polskiej ziemi! Uroczysta Inauguracja sezonu miała miejsce w podwarszawskim gospodarstwie rolnym Majlert, znanym wszystkim stołecznym wielbicielom tych szlachetnych pędów.
- Pierwsze zbiory zielonych szparagów już za nami – mówią państwo Majlertowie. Otworzyliśmy nasz sklepik przy gospodarstwie. Na razie w sprzedaży są zielone szparagi i rukola. A jeśli uda się wejść w zalane wodą pole i nie gubiąc kaloszy, naciąć szczypior czosnkowy, też pojawi się w sklepiku - dodają. Gospodarstwo Majlertów dostarcza warszawiakom przez cały sezon znakomitych warzyw: od majowych szparagów po listopadową dynię, a w ich firmowym sklepiku można spotkać na zakupach wszystkich kochających świeżą zieleninę smakoszy ze stolicy.