Good Food Fest
Drukuj- Bardzo mi zależy aby impreza miała charakter egalitarny, dlatego zapraszamy znawców, zawodowców ale też początkujących fascynatów dobrej kuchni – mówi Kuba Korczak, pomysłodawca i organizator festiwalu.
Zacznie się od plenerowego kina, którego projekcje połączone będą z degustacją wysokogatunkowych hiszpańskich oliw. W sobotę pełną parą ruszą wszystkie strefy święta. Na scenie głównej zadebiutujemy „Francuskim śniadaniem na trawie” Davida Gaboriaud. W strefie interakcji o godzinie 11 Anna Charko (diet coaching) o zdrowej diecie kobiet karmiących, a zaraz po niej o 12 Agnieszka Pająk zaproponuje słodycz bez cukru. Strefa warsztatów kulinarnych wystartuje „Literaturą od kuchni” Bogusława Deptuły. W strefie PRO Zbyszek Kmieć opowie o kapłonach. Opowieść wzbogacona będzie degustacją. W strefie blogera dojdzie do wielkiej, integracyjnej wymiany przetworowo-wypiekowej a o 14 odbędzie się wielki finał konkursu „Electrolux Super Chef”. Potem będziemy oglądać filmy sensacyjno-kulinarne Pauliny Wnuk. W strefie dzieciaka dominować będą warsztaty nie tylko kulinarne ale tez artystyczne np. wyrób biżuterii z produktów spożywczych. Mamy nadzieję, że organizatorzy nie przewidzieli naszyjników z młodych buraczków :)
Magda Gessler poleca Good Food Fest
-
Do tego oczywiście Targowisko Smaku, czyli całodniowe handlowanie pełne regionalnych i sezonowych specjałów, ekskluzywne produkty kulinarne z całego świata, szlachetne napitki, najlepsze restauracje, rękodzieło, książki kulinarne... A w Strefie ChilliZET - relaks, wypoczynek, rekreacja. Równie ambitny program przewidziano na sobotę. Oby tylko pogoda i apetyty dopisały!
Monika Węgrzyn
Więcej o warsztatach kulinarnych Moniki Węgrzyn prowadzonych podczas Festiwalu TUTAJ
Więcej o warsztatach kulinarnych Maryli Musidłowskiej prowadzonych podczas Festiwalu TUTAJ
Przeczytaj wywiad z Kubą Korczakiem - Dyrektorem Festiwalu TUTAJ
Dokładny program oraz więcej informacji o festiwalu goodfoodfest.pl