Good Food Fest - warsztaty Moniki Węgrzyn, czyli...
W pierwszej chwili pomysł robienia słodkości z grochu, nawet jeśli jest to groch włoski, wydaje się dziwny ale zapewniam, że będą pyszne. Już w najbliższą sobotę w ramach Good Food Fest będę prowadziła warsztat, na którym przygotujemy z besan, czyli mąki z cieciorki przekąskę wytrawną i słodką. O wytrawnej powiem tyle, że nazywa się wada, ale nie to jest jej największą zaletą. Słodka zaś… Besan laddu… Z Besan laddu związana jest cała historia! Mały Kriszna miał przyjaciela, który nazywał się Madhumangala. Chłopiec ten tak bardzo lubił laddu, że zjadał ich więcej niż ktokolwiek. Mama małego Kriszny musiała więc na kinderparty przygotowywać naprawdę sporą porcję. „Może to być dla nas wskazówką, że powinniśmy robić te słodycze w większej ilości, aby nikogo nie rozczarować.” (Tak poucza książka „Kuchnia Kryszny”.) Postaram się, aby tak właśnie się stało.
Warsztaty o mące z cieciorki na słodko i na słono poprowadzę w sobotę, w warszawskiej Królikarni o godzinie 13.
Zapraszam Monika Węgrzyn
Zapowiedź Festiwalu TUTAJ
Program festiwalu: http://goodfoodfest.pl/program