Bukiety jadalne i jajka mądrzejsze od kury, czyli warsztaty kulinarne Maryli Musidłowskiej

Drukuj
zdj. shutterstock
To już w najbliższy weekend w Królikarni odbędzie się najbogatsza w wydarzenia, warsztaty i spotkania stołeczna impreza kulinarna tego lata - Good Food Fest. Kto jest ciekaw, co można usmażyć z kwiatów albo pragnie zgłębić istotę jajka, tego zapraszam na moje warsztaty kulinarne.

W sobotę o godzinie 18 będę dekonstruowała bukiet moich marzeń. Nie wiem, czy mi się to jeszcze kiedyś przydarzy, żeby jakiś książę na białym koniu zajechał pod okienko i z naręczem kwiatów… Ale gdyby się to miało zdarzyć (jestem głęboko wierząca, zwłaszcza w cuda natury miłosnej), to byłabym w siódmym niebie gdyby wręczył mi wiecheć kwiatów jadalnych. Bo w odróżnieniu od lekarzy i innych odbiorców dowodów wdzięczności, ja kwiaty jadam! Przynajmniej niektóre. Kto chciałby się dowiedzieć jakie kwiaty można z apetytem skonsumować i w jakiej potrawce tego serdecznie zapraszam na krótkie i niskokaloryczne spotkanie z pachnącym, kolorowym i smakowitym wiechciem.

Natomiast w niedzielę o godzinie 12 przyjrzę się, a właściwie prześwietlę jajo. A kiedy już jajo nie będzie kryło przed nami żadnych tajemnic, to zrobimy z niego puszysty, delikatny omlet!

Pełny, bogaty program GoodFoodFestu znajdziecie pod adresem: goodfoodfest.pl/program

Więcej newsów na temat Festiwalu TUTAJ

Zapraszam, Maryla Musidłowska