Bukiety jadalne i jajka mądrzejsze od kury, czyli warsztaty kulinarne Maryli Musidłowskiej
DrukujW sobotę o godzinie 18 będę dekonstruowała bukiet moich marzeń. Nie wiem, czy mi się to jeszcze kiedyś przydarzy, żeby jakiś książę na białym koniu zajechał pod okienko i z naręczem kwiatów… Ale gdyby się to miało zdarzyć (jestem głęboko wierząca, zwłaszcza w cuda natury miłosnej), to byłabym w siódmym niebie gdyby wręczył mi wiecheć kwiatów jadalnych. Bo w odróżnieniu od lekarzy i innych odbiorców dowodów wdzięczności, ja kwiaty jadam! Przynajmniej niektóre. Kto chciałby się dowiedzieć jakie kwiaty można z apetytem skonsumować i w jakiej potrawce tego serdecznie zapraszam na krótkie i niskokaloryczne spotkanie z pachnącym, kolorowym i smakowitym wiechciem.
Natomiast w niedzielę o godzinie 12 przyjrzę się, a właściwie prześwietlę jajo. A kiedy już jajo nie będzie kryło przed nami żadnych tajemnic, to zrobimy z niego puszysty, delikatny omlet!
Pełny, bogaty program GoodFoodFestu znajdziecie pod adresem: goodfoodfest.pl/program
Więcej newsów na temat Festiwalu TUTAJ
Zapraszam, Maryla Musidłowska