Och, Ptysiu, jakie to praktyczne – powiedziała Gąska Balbinka, gdy po raz pierwszy w życiu zobaczyła jak Ptyś sika. Zawsze gdy piekę ptysie – jakże praktyczne przekąski na każde przyjęcie – przypomina mi się ten stary dowcip.
Polecamy
-
Wiosenny Warszawski Smak
Zapraszamy na kolejną edycję targów kulinarnych Warszawski Smak! 29 marca w klubie Nowa Jerozolima.
-
WorldFood Warsaw
Tegoroczne targi WorldFood Warsaw zaskoczą swoim rozmachem, międzynarodowym zasięgiem i wieloma wydarzeniami towarzyszącymi.
-
Miksujemy na zdrowie
W najbliższą sobotę na terenie warszawskiego BioBazaru w ramach warsztatów kulinarnych dla dzieci sprawdzimy czy da się zmiksować wszystko ze wszystkim? I czy warto?!
-
Zdrowo znaczy pysznie!
Już w najbliższą sobotę na terenie warszawskiego BioBazaru rozpoczniemy cykl warsztatów dla dzieci, o tym jak gotować pysznie i zdrowo.
-
Zapraszamy na Wege Bazar!
W niedzielę 22 lutego, w warszawskim klubie Znajomi znajomych wyjątkowa, wegańska edycja Wege Bazaru.
-
Good Food. Edycja Polska
W kioskach pojawił się pierwszy numer polskiej edycji znanego magazynu kulinarnego Good Food.
-
Nowy Warszawski Smak
Zapraszamy na kolejną edycję targów kulinarnych Warszawski Smak! Spotykamy się 22 lutego w nowej lokalizacji.
-
Kobieta do zjedzenia
Magdalena Smalara w recitalu ,,Kobieta do zjedzenia" opowie o jednej z największych namiętności świata czyli o jedzeniu. Usłyszymy piosenki napisane specjalnie do tego spektaklu oraz szlagiery w nowych aranżacjach.
-
Biografia Magdy Gessler
Słodka, smakowita książka o życiu Magdy Gessler. Pyszna lektura na początek roku. Dla ludzi, którzy lubią życie i kochają gotować.
Najpopularniejsze wpisy
Przepisy
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała