Polecamy

  • Eko Bazar 7 dni w tygodniu

    Poznaniacy mają ambitny projekt – bazar z żywnością ekologiczną, tradycyjną i lokalną czynny 7 dni w tygodniu. „Wyrosnę na wiosnę” zapowiadają organizatorzy w imieniu swojego bazaru.

  • Warszawski smak. Edycja zimowa

    W najbliższą niedzielę po raz kolejny klub 1500m2 będzie gościł imprezę kulinarną „Warszawski smak”.

  • Chcesz mieć własną pizzerię?

    Jeżeli marzysz o tym, żeby prowadzić dobrze prosperującą pizzerię, a nie wiesz jak się do tego zabrać, możesz skorzystać z wiedzy, umiejętności i produktów sieci Biesiadowo lub Crazy Piramid Pizza.

  • Apetyt Guliwera

    Smakowity album „Big Appetites” zachwyca wyobraźnią i humorem rodem z „Podróży Guliwera”. Autor fotografii, amerykański artysta Christopher Boffoli, zabiera nas w kulinarną podróż do Krainy Liliputów.

  • Dowiemy się, co jedli

    Co jadali mieszkańcy „barbarzyńskiej” Europy? Jak się leczyć nalewkami? Jakie stosowano oszustwa kulinarne w XIX w.? Na te pytania odpowie seminarium naukowe organizowane przez Muzeum Historyczne m.st. Warszawy i Stowarzyszenie Naukowe Archeologów...

  • Madrid Fusión 2014

    Dziś 27 stycznia w Madrycie rozpoczynają się trzydniowe targi Madrid Fusión. To już 12. edycja imprezy.

  • Rok, miesiąc, tydzień i jeden dzień

    Dziś mija dokładnie tyle czasu od kiedy jesteśmy z Wami! To był bardzo smakowity okres. Dla nas przyjemność była podwójna, bo z jednej strony pracowaliśmy dla Was, a z drugiej mieliśmy możliwość współpracować z Magdą Gessler i korzystać z jej rad,...

  • Słodycze z drukarki

    Cukiernicy i i czekoladziarze na całym świecie oszaleli na punkcie drukarek 3D, zaprezentowanych na tegorocznych targach elektroniki w Las Vegas. Urządzenie o nazwie Chef Jet umożliwia drukowanie unikatowych cukrowych i czekoladowych słodyczy wg w...

  • Mozzarella z Bychawy

    „Z ziemi włoskiej do Polski”, można by zaśpiewać nie koniecznie na baczność, bo okoliczności nie patriotyczne a spożywcze. W Bychawie na Lubelszczyźnie ruszyła produkcja serów mozzarella.

  • Mamy dość przemysłowej żywności!

    Od dwóch dni w Berlinie trwają protesty rolników indywidualnych i właścicieli ekologicznych gospodarstw przeciwko przemysłowej produkcji żywności i nasion. Jutro, 18 stycznia o godzinie 11. rusza z Potsdamer Platz pod kancelarię Angeli Merkel wi...