Dobre, bo polskie
Drukuj
Na pytanie dziennikarza, czy gospodarczy patriotyzm ma sens Magda Gessler stwierdziła, że to pytanie dobre dla przedszkolaków, bo dla dorosłych na całym świecie jest jasne, że kupując lokalne wyroby wspieramy lokalna gospodarkę.
- Mam szczęście, że dzięki „Kuchennym rewolucjom” mogłam poznać najlepsze polskie produkty – sery, śmietanę z Sokołowa, dziczyznę z okolic Piły, kapustę z Charsznicy – mówiła Magda Gessler w DDTVN. Mamy – tłumaczyła – dobre powody by wybierać nasze produkty. Przez lata Polska była biednym krajem, więc nawożenie gleby niebyło u nas tak intensywne jak w krajach bogatszych. Nasze rolnictwo jest więc bardziej ekologiczne.
Redakcja
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 10. Rosół Pho
Przepisy
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała