„Julie i Julia” - radość życia, radość gotowania

Drukuj
zdj. materiały prasowe
Jak dowodzi w swoim filmie Nora Ephron, dzięki gotowaniu można nie tylko zyskać poczucie szczęścia, ale także znaleźć rozwiązania życiowych dylematów.

Julia Childs - kulinarna legenda, która pół wieku temu nauczyła Amerykanów gotować i Julie Powell - niespełniona młoda pisarka, która podjęła się realizacji 524 przepisów słynnej imienniczki w 365 dni. Śledzimy ich losy przenosząc się z Paryża lat 50. do Nowego Jorku ery 11 września. Obie znajdują się na rozdrożu: podczas gdy 40-letnia Julia (Meryl Streep) stara się znaleźć alternatywę dla codziennej nudy na obczyźnie, 30-letnia Julie (Amy Adams) boryka się z nieciekawą pracą i zawodowym niespełnieniem. Cały show oczywiście kradnie fantastyczna Meryl Streep jako Julia Childs.

Anita Zuchora

INFO

  •  „Julie i Julia”, reż. Nora Ephron (2009)
  • Do kupienia: www.merlin.pl (32,49 zł)