Zapiekanki o światowej sławie
DrukujAle nie tylko smak tej prostej potrawy jaką jest zapiekanka, skłania do odwiedzenia baru założonego przez znanego widzom Master Chefa Janka Paszkowskiego. Reporterów dwóch uznanych portali designerskich dezeen i frameweb przyciągnął do Serwusa wystrój wnętrza. W zeszłym tygodniu reportaż z baru znalazł się w obydwu znakomitych portalach. Idąc tropem designerskiej sławy, na którą złożył się projekt duetu architektonicznego Moko Architects odwiedziliśmy mokotowskie zapiekanki żeby popatrzeć i spróbować. W naszych brzuchach znikały kolejno: polska z pieczarkami, hiszpańska z chorizo i owczym serem, włoska z mozarellą i francuska z serem pleśniowym i gruszkami. Między jednym a drugim smakiem delektowaliśmy się domowej roboty piklami i zagraniczną sławą miejsca. Również z kulinarnego punktu widzenia musimy przyznać, że warto było.
Serwus, ul. Chocimska 33 (róg Skolimowskiej), Warszawa, Mokotów