Zapiekanki o światowej sławie

Drukuj
zdj. materiały prasowe
Jesienią na warszawskim Mokotowie otworzył się „Serwus” niezobowiązujący barek z zapiekankami. Nie byłoby w tym nic szczególnego, przecież moda na zapiekanki wraca w wielkim stylu, gdyby nie to, że tu zapiekanki są naprawdę smaczne.

Ale nie tylko smak tej prostej potrawy jaką jest zapiekanka, skłania do odwiedzenia baru założonego przez znanego widzom Master Chefa Janka Paszkowskiego. Reporterów dwóch uznanych portali designerskich dezeen i frameweb przyciągnął do Serwusa wystrój wnętrza. W zeszłym tygodniu reportaż z baru znalazł się w obydwu znakomitych portalach. Idąc tropem designerskiej sławy, na którą złożył się projekt duetu architektonicznego Moko Architects odwiedziliśmy mokotowskie zapiekanki żeby popatrzeć i spróbować. W naszych brzuchach znikały kolejno: polska z pieczarkami, hiszpańska z chorizo i owczym serem, włoska z mozarellą i francuska z serem pleśniowym i gruszkami. Między jednym a drugim smakiem delektowaliśmy się domowej roboty piklami i zagraniczną sławą miejsca. Również z kulinarnego punktu widzenia musimy przyznać, że warto było.

Serwus,  ul. Chocimska 33 (róg Skolimowskiej), Warszawa, Mokotów