AleGloria
„AleGloria” została otwarta przez Magdę Gessler w październiku 2005 roku. Od tej pory jest ona ulubionym miejscem wielu gości: osób prowadzących działalność biznesową, artystów, polityków i dyplomatów oraz cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem turystów, spośród których szerokie grono to cudzoziemcy odwiedzający Polskę.
„AleGloria” to coś więcej niż restauracja. To zaproszenie na spotkanie z polską sztuką oraz polską kuchnią - tę misterną, inteligentną, czerpiącą z tradycji, a jednocześnie serwowaną we współczesnej aranżacji. Restauracja dysponuje doskonale wyszkolonym personelem, zapewniając najwyższe standardy obsługi oraz najlepszą jakość serwowanych dań.
Perfekcyjny system organizacji pracy umożliwia w jednym czasie serwowanie dań zarówno z karty dla bardzo licznych klientów indywidualnych, jak i wydawania dań przygotowywanych według ustalonego menu dla dużych, zorganizowanych grup, a także obsługę cateringu dla dużych imprez.
W ciągu kilku lat działalności „AleGloria” zapewniła obsługę kilkuset imprez (od 100 do 500 osób) odbywających się na patio budynku, w którym znajduje się restauracja.
Restauracja posiada 5 oddzielnych sal, zróżnicowanych klimatem, wystrojem i aranżacją:
- najbardziej reprezentacyjna i największa sala to Pole Truskawkowe (204m2), z dominującym motywem truskawek, gdzie znajduje się także przepiękny bar solny
- Sala Kryształowa zdobiona kryształkami Svarowskiego i obrazami (77m2),
- Sala Leśna zdobiona drewnianymi porożami (63m2),
- Sala Kominkowa (37m2),
- Gabinet Malczewskiego (23m2) – jest swego rodzaju wyrazem podziękowania dla artysty za cały jego dorobek i element inspiracji jaką Magda Gessler odnalazła w jego twórczości, tworząc „AleGlorię”
Dodatkowe informacje o restauracji:
- Ilość miejsc siedzących – standard – 152 miejsca, maksymalnie – 260-270 miejsc
Adres:
Restauracja AleGloria
plac Trzech Krzyży 3
00-535 Warszawa
e-mail: alegloria@alegloria.pl
tel. +48 (22) 584 70 80
www.alegloria.pl