Beszamel
Drukuj
Sos przygotowywany z masła, mąki i mleka. Doprawiamy go solą, białym pieprzem, można dodać cytrynę i gałkę muszkatołową, niektórzy dorzucają jeszcze trochę startego żółtego sera. Dobry do mięsa i warzyw – często zapiekamy je pod beszamelem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Wafle gdańskie
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Gruszka z szynką parmeńską
- 6. Kuchnia Polska oczami Mike Colameco
- 7. Pierogi ze szczupaka
- 8. Dzyndzałki z hreczką, czyli pierogi z kaszą gry...
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Makaron z prawdziwkami po włosku
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...